Тайландец ще лежи 30 години в затвор за обида на краля

8965
Тайландец ще лежи 30 години в затвор за обида на краля
Снимка: getty images

Тайландец беше осъден на 30 години затвор за публикуването във „Фейсбук“ на обидни към кралското семейство съобщения, предаде АФП.

Присъдата „поставя нов рекорд“ по продължителност, заяви адвокатът на осъдения Сасинан Тхамнитхинан. 48-годишният тайландец е бил осъден за общо шест съобщения и снимки, публикувани в интернет. Първите четири датират от 2013 г., а две са публикувани през ноември 2014 г.

В Тайланд въведоха смъртна присъда за корупция

Нова поправка в закона за борба с корупцията В Тайланд предвижда смъртна присъда за корупция в особено големи размери, предаде БГНЕС. ...

Той получи по 10 години затвор за всяка от тях, но наказанието му беше намалено наполовина, защото се призна за виновен.

Присъдата не може да бъде обжалвана, защото е издадена от военен съд. Освен това мъжът е бил арестуван по времето, когато в Тайланд е било въведено военно положение, съобщава Vesti.bg

Тайландското кралско семейство е защитено с един от най-строгите закони в света. Всеки, обидил краля, кралицата, престолонаследника или регента може да получи до 15 години затвор за всяко отделно провинение. Поради това в Тайланд има силна автоцензура, включително сред чуждестранните медии, отбелязва АФП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com