Сирийските кюрди очакват още помощ

12409
Сирийските кюрди очакват още помощ
Снимка: Gettyimages

Главната въоръжена кюрдска групировка в Сирия, която защитава граничния град Кобани от атаките на "Ислямска държава", се надява да получи още помощ, след като САЩ за първи път спуснаха по въздуха оръжия за нейните бойци, съобщи днес неин говорител, цитиран от Ройтерс и БТА.

Пентагонът съобщи в неделя, че самолет С-130 е доставил огнестрелни оръжия, муниции и медицински материали, предоставени от кюрдските власти в Ирак.

САЩ спуснаха оръжие на кюрдите в Сирия, Турция отказва

Американската армия спусна от въздуха оръжие, боеприпаси и медицински материали за кюрдите, обкръжени в град Кобани на територията на...

"Това ще има положителен ефект върху хода на военните операции и ние, разбира се, очакваме повече помощ", каза Редур Селил за Ройтерс чрез Скайп.

В същото време стана ясно, че Русия подкрепя правителствата в Ирак, Сирия и други страни от региона в борбата им срещу религиозните екстремисти, жадуващи да вземат властта - "включително чрез мащабни доставки на оръжия и бойна техника". Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров.

В лекция за външната политика на Русия Лавров освен това нарече Иран и Сирия съюзници на Руската федерация в борбата с тероризма, предаде ТАСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com