Сирийски милиции са изтласкали бойци на ИД от няколко села

16763
Сирийски милиции са изтласкали бойци на ИД от няколко села
Снимка: Getty Images/Guliver

Кюрдските милиции в Сирия са изтласкали след тежки боеве бойците на "Ислямска държава" от няколко села в североизточната провинция Хасака, обитавана предимно от кюрди. Въпросните милиции, известни още като "Сили за защита на народа", вече година успешно възпират напредването на силите на "Ислямска държава" в северните части на страната, информира Асошиейтед прес

След като първоначално пренебрегваше офанзивата на "Ислямската държава", правителствената армия на Сирия предприе контраофанзива срещу екстремистите, които вече бяха успели да превземат най-малко три армейски бази и да убият хиляди войници, припомня БТА.

Над 900 французи воюват на страната на екстремистите в Сирия и Ирак

Близо 930 граждани на Франция, а също установили се на нейна територия чужденци, участват в бойните действия в Сирия и Ирак на страната...

"Силите за защита на народа" са завзели 14 села в района на североизточния град Тал Хамис в поредица сражения с ислямистите, започнали в събота, съобщи базираният в Лондон "Сирийски център за наблюдение на човешките права". Това бе потвърдено и от говорител на влиятелната в района партия "Кюрдски демократичен съюз", чиито членове са мнозинство в милициите.

В добавка към загубата на селата групировката "Ислямска държава" понесе още един удар в източния град дейр аз Зур. Там е единственият мост, свързващ части от града, конролиран от екстремистите, с предградията, беше взривен. Сега бойците на групировката ще трябва да внасят припаси с лодки.

Сирийската държавна телевизия съобщи, че правителствените сили са отговорни за взривяването на моста Ал Сиясие на река Ефрат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com