Сирия потъна в мрак – буквално

10729
Сирия потъна в мрак – буквално
Снимка: Gettyimages

Продължаващият години кървав конфликт в Сирия потопи страната в мрак в буквалния смисъл. Електричеството в страната е намаляло с 83% от 2011 г. насам, показват снимки от сателити на НАСА, публикувани от сайта Mashable.

„Тези изображения са най-обективният източник, разкриващ степента на разрушенията в Сирия. Те ни помагат да разберем страданието и страха на обикновените хората там, доката страната им се руши около тях“, коментира Си Ли, китайски учен от университета Вухан, който изследва снимките.

Продължителността на живота в Сирия е намаляла с 20 години

Средната продължителност на живота в Сирия за продължаващия почти 4 години конфликт е намаляла с 20 години. Това се посочва в доклад, п...

В Алепо например, където се водеха някои от най-ожесточените сражения между бунтовниците и силите на президента Башар ал-Асад, светлините са намалели с 97 на сто. В провинция Рага, където действа джихадистката групировка „Ислямска държава“, спадът е с 96 на сто. В столицата Дамаск електричество все още има, но там то е намаляло с 33%.

Безброй сгради и инфраструктурни съоръжения из цяла Сирия са разрушени. Големи региони от държавата са напълно обезлюдени, тъй като жителите им или са били убити, или са потърсили убежище другаде.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com