Саудитска Арабия се включи в ударите срещу ИД, Турция може да предостави логистична подкрепа

19988
Саудитска Арабия се включи в ударите срещу ИД, Турция може да предостави логистична подкрепа
Снимка: Gettyimages

Военновъздушните сили на Саудитска Арабия са взели участие във водените от САЩ бомбардировки срещу бунтовниците от "Ислямска държава" в Сирия, съобщи държавната Саудитска агенция по печата (СПА), цитирана от Ройтерс.

"Официален източник разкри, че саудитските ВВС са взели участие във военните операции в Сирия срещу"Ислямска държава" и в подкрепа на умерената сирийска опозиция в рамките на международната коалиция за борба с тероризма", предаде СПА.

САЩ продължиха с ударите срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия

САЩ продължиха с ракетните удари по позиции на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) в Ирак и Сирия, съобщи Централното кома...

Източник от службите за сигурност на страна от Персийския залив каза, че саудитците са изпратили 4 изтребителя F-16, ОАЕ са допринесли с 4 военни самолета, Бахрейн - с два,а Катар - с един изтребител "Мираж", които не са пуснали никакви бомби и не са участвали активно в нападението.

От своя страна Турция може да предостави военна или логистична подкрепа на водените от САЩ въздушни удари срещу групировката "Ислямска държава" в Сирия Истанбул, заяви  турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

"Ще предоставим необходимата подкрепа за операцията. Тя може да бъде военна или логистична", цитира думите на Ердоган телевизия Ен Ти Ви.

 

Обама: САЩ не е сама в битката с "Ислямска държава"

Президентът на САЩ Барак Обама изрази задоволството си от подкрепата на арабските страни във въздушните удари срещу бойци на "Ислямска ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com