САЩ вдига забраната за полети до Тел Авив

19325
САЩ вдига забраната за полети до Тел Авив
Снимка: Thinkstock/Guliver

Авиационните власти на САЩ вдигнаха забраната за американски полети до Израел късно снощи, но предупреждават за "силно променливата ситуация" на фона на боевете в Ивицата Газа.

След като една ракета, изстреляна от екстремисти от ХАМАС в Ивицата Газа, улучи къща северно от главното летище на Израел в Тел Авив, американската Федерална агенция по администрацията наложи забрана за полети във вторник, която продължи и в сряда. Европейските съюзници предприеха подобни мерки.

Преди да вземе решението си американската агенция в сътрудничество с високопоставени представители на американското правителство е направила оценка на ситуацията в Израел и "внимателно разгледа както значително новата информация, така и мерките, които правителството на Израел предприема, за да намали потенциалните рискове за гражданската авиация".

Израел предупреди за икономическите последствия от забраната за много световни авиокомпании и заяви, че това ще бъде победа за организацията ХАМАС, която приветства забраната като "велика победа".

Американската агенция заяви, че ще "продължи да следи отблизо всяка промяна на ситуацията около летище Бен Гурион и ще предприеме допълнителни действия при необходимост".

Най-малко 718 палестинци са убити за 17 дни на кръвопролития в Ивицата Газа. Местни правозащитни организации посочват, че повече от 80% от загиналите са цивилни. 32 израелски войници и 2 цивилни са убити след началото на операцията по земя на 17 юли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com