САЩ продължиха с ударите срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия

23735
САЩ продължиха с ударите срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия
Снимка: Gettyimages

САЩ продължиха с ракетните удари по позиции на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) в Ирак и Сирия, съобщи Централното командване на въоръжените сили на САЩ, което отговаря за военните операции в Близкия изток.

От 8 август то провежда операции срещу ислямистите на иракска територия, а от тази седмица и в Сирия. До сега са извършени 194 въздушни атаки по позиции на ИД в Ирак и 16 в Сирия.

Обама: САЩ не е сама в битката с "Ислямска държава"

Президентът на САЩ Барак Обама изрази задоволството си от подкрепата на арабските страни във въздушните удари срещу бойци на "Ислямска ...

На сирийска територия във вторник са използвани "различни самолети и безпилотни летателни апарати", посочват от Централното командване. Ден преди това са използвани също крилати ракети, изстрелвани от кораби на ВМС в Персийския залив и Червено море. На удари преди всичко са били подложени командните центрове, жива сила и техника, както и тренировъчни лагери за екстремистите от "Ислямска държава".

 При бомбардировките на позиции на ИД в Ирак, заедно с ВВС на САЩ участват самолети на Франция, а към американската военна операция в Сирия се присъединиха пет арабски държави: Йордания, Бахрейн, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com