САЩ предупредиха Израел да не провокира палестинците

5973
САЩ предупредиха Израел да не провокира палестинците
Снимка: Getty Images / Guliver

Заместник-държавният секретар на САЩ Венди Шерман заяви по време на конференция в Ню Йорк, че ако новото правителство в Тел Авив не започне да се стреми към мирно разрешаване на конфликта с Палестина, Вашингтон трудно ще се противопостави на ООН по инициативите за този въпрос, предаде Укринформ.

Шерман каза още, че САЩ винаги са защитавали и ще продължат да защитават интересите на Израел, но премиерът Бенямин Нетаняху е направил твърде провокативни изказвания, предизвикващи съмнения относно стремежа му да продължи мирния процес.

Лидер на "Хамас" призова палестинците да отвличат израелци

Лидер на „Хамас“ в Ивицата Газа е призовал палестинците да отвличат израелци, които да бъдат разменяни срещу палестинци, за...

Преди дни вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Вашингтон ще доставки на Израел нови изтребители от пето поколение F-35 през 2016 година. По думите на Байден, изтребителят F-35 е „самолет, който ще направи Израел единствената държава в Близкия изток, която ще притежава изтребител пето поколение”.

През февруари стана известно, че Израел ще купи от САЩ допълнително 14 изтребители пето поколение F-35. Първоначално Тел Авив се договори да купи 19 F-35 през 2010 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com