САЩ обмислят сътрудничество със сирийското правителство заради Ирак

23872
САЩ обмислят сътрудничество със сирийското правителство заради Ирак
Снимка: Getty Images / Guliver

Напрежението в Ирак може да мотивира сътрудничество, което доскоро изглеждаше невъзможно - между властите в САЩ и сирийското правителство. Това съобщава The Daily Beast, цитиран от "Фокус".

По данни на изданието, в администрацията на Барак Обама е възникнало противопоставяне относно това трябва ли САЩ да се откаже от целта си да свали режима на Башар Асад и да встъпи на практика в съюз с Дамаск с цел противопоставяне на джихадистката групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта”.

Oбама поздрави Демпси и Хауърд по телефона

Президентът на САЩ Барак Обама лично поздрави по телефона Тим Хауърд и Клинт Демпси за героичния мач срещу Белгия, съобщава "Дейли Мейл...

„Всеки който призовава за смяна на режима в Сирия е просто сляп за събитията от последното десетилетие. Това касае и ръста на екстремизма в региона, в Ирак се извършват всеки месец между 30 и 50 атентата”, заяви високопоставен член на президентската администрация на САЩ.

Още в края на миналата година представители на Белия дом, сред които и помощника по национална сигурност на американския президент Тони Блинкен са посочили, че растящата заплаха от екстремизма води към „сближаване на интересите” между САЩ, Русия и правителствата на Иран и Сирия.

„Русия е силно заинтересувана от това да се избегне възникването на екстремистка Сирия, която да се превърне в плацдарм на терористичните групировки. Много съседни на Сирия страни желаят същото. САЩ също искат да избегнат такова развитие”, смята Блинкен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com