САЩ и Южна Корея възобновиха съвместните си военни учения

4724
САЩ и Южна Корея възобновиха съвместните си военни учения
Снимка: Guliver/Getty Images

САЩ и Южна Корея възобновиха съвместните военни учения, прекъснати по-рано заради изострената обстановка на Корейския полуостров. Това съобщи на пресконференция в Пентагона Дейвид Шир, помощник на американския военен министър, отговарящ за безопасността в Азиатско-тихоокеанския регион, предаде БГНЕС.

"Завчера ученията бяха временно прекъснати, за да могат САЩ да съгласуват своите действия с Южна Корея заради размяната на артилерийски обстрели на Корейския полуостров, каза той. "Сега ученията са възобновени и продължават по план", отбеляза Шир, цитиран от ТАСС.

Ученията могат да изиграят въздържаща роля спрямо Северна Корея. Пхенян заяви, че е готов да предприеме военни действия срещу Южна Корея, ако тя не изпълни ултиматума й до утре и не демонтира високоговорителите си по границата, с които извършва пропагандна кампания за населението от другата страна на границата.

Междувременно ООН и Китай призоваха Пхенян и Сеул да се въздържан от провокативни и крайни действия и да решат спора по пътя на диалога.

Северна Корея е в пълна бойна готовност

По решение на висшето военно командване на Северна Корея части на Корейската народна армия от днес в 17.00 часа местно време се намират...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия