Руското разузнаване: Малайзийският боинг е в Афганистан

65681
Руското разузнаване: Малайзийският боинг е в Афганистан
Снимка: Gettyimages

Mалайзийският боинг, който изчезна преди повече от месец, е отвлечен и приземен в Афганистан от неизвестни терористи, които държат пътниците и екипажа като заложници. Това обяви източник от руското разузнаване пред в. "Московский комсомолец", цитирано от "24 часа".

Самолетът се намира край Кандахар близо до границата с Пакистан, казва руският разузнавач. Пътниците му са разделени на седем групи и ги държат в колиби от кал. Почти не ги хранят.

Временно прекратиха търсенето на изчезналия Боинг

След 16-часова издирвателна операция подводният апарата Bluefin-21 прекрати издирването на черната кутия на изчезналия Боинг на Малай...

"Полет 370 е похитен. Пилотите не са виновни - твърди източникът. Знаем и името на терориста, който им е давал заповеди. То е Хитч". Вестникът пише, че терористите вероятно искат да изтъргуват пленниците с Америка или Китай. Никоя от цитираните държави не се ангажира с коментар на твърдението.

Вчера търсенето на боинга се пренесе под водата и към дъното бе спуснат американският робот "Блуфин-21". Той е снабден със сонар за откриване на останки. След прекъсването на връзките със земята боингът е маневрирал като изтребител, за да не бъде засечен от радарите, смятат военни следователи от Малайзия.

Машината се е издигнала до 13 716 м - с 3000 метра над нормалната височина за полет, а после се е снижила до 1500 м. Клетка за мобилни телефони на 400 км от мястото, където изчезна боингът, е засякла джиесема на втория пилот да търси сигнал, стана ясно преди дни.

 

Операцията по издирването на изчезналия Боинг е най-скъпата в историята

Операцията по издирването на изчезналия малайзийски Боинг се превръща в най-скъпата в историята на гражданската авиация. Според експер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com