Руската авиация нанесе нови удари по 12 обекта на "Ислямска държава" в Сирия

9753
Руската авиация нанесе нови удари по 12 обекта на "Ислямска държава" в Сирия
Снимка: Gettyimages

Руската авиация днес извърши около 20 бойни полета против 12 обекта на "Ислямска държава" в Сирия, съобщи пред журналисти в Москва говорителят на министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

"Екипажи на Су-34, Су-24М и Су-25 нанесоха удари по 12 обекта на тиловата инфраструктура, пунктове за управление, тренировъчни лагери и бази на бойците от терористичната групировка "Ислямска държава", заяви говорителят.

САЩ определиха военното участие на Русия в Сирия като "стратегическа грешка"

САЩ нарекоха „стратегическа грешка“ военното участие на Русия в Сирия. Това заяви във Вашингтон заместник-председателят на ...

Той уточни, че бомбардировачите Су-24М са унищожили с бетонобойни авиобомби два командни пункта на джихадистите близо до град Деир аз Зур, както и завод за боеприпаси за ИД в района Гута, провинция Дамаск. Два щурмови самолета Су-25 са нанесли удар по полеви лагер на "Ислямска държава" в който са обучавани чуждестранни бойци на групировката. Лагерът е разположен в района Кафер-Ауайд в провинция Идлиб, допълва bTV.

Още един опорен пункт на "Ислямска държава" в района на селището Гмам, провинция Латакия, бил поразен от бомбардировач Су-34. Руската авиация започна да нанася прецизни удари по обекти на "Ислямска държава" в Сирия на 30 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com