Русия заяви, че ще защитава безкомпромисно сънародниците си в Украйна

28612
Русия заяви, че ще защитава безкомпромисно сънародниците си в Украйна
Снимка: Getty Images / Guliver

Русия ще защитава правата на своите сънародници по "силен и безкомпромисен начин и ще реагира, когато те са нарушени", заяви руското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Дипломатическото ведомство публикува предупреждението в своя профил в социалната мрежа "Туитър". Според Москва в Украйна се извършват мащабни нарушения на човешките права, които са причина за безпокойство. В автономната република Крим, където живеят многобройни руски граждани и проруски настроени украинци, сградите на парламента и правителството в столицата Симферопол бяха превзети днес от отряди за самоотбрана на рускоезичното население, предаде БТА.

Временният президент на Украйна: Руският флот да не се намесва

Временно изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов предупреди днес руския флот с база в Севастопол да не пред...

По-рано стана ясно, че Украйна ще разглежда всякакво придвижване на руските военни сили в Крим извън базата на Черноморския флот на Русия в Севастопол като акт на агресия.

"Обръщам се към ръководството на Черноморския флот на Руската федерация със следното искане - всички военни трябва да останат в границите на териториите, които са определени със споразумението. Всякакво придвижване извън границите на тези теритотии ще се смята за агресия", заяви изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com