Русия ударила 9 цели в Сирия и унищожила замаскиран склад на терористи

5771
Русия ударила 9 цели в Сирия и унищожила замаскиран склад на терористи
Снимка: Wikipedia

Руски военни изтребители са нанесли удари по 9 цели на терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) в Сирия за последните 24 часа, съобщиха от Министерството на отбраната на Москва, информира AFP.

Самолетите са ударили командни центрове на групировката, складове с оръжия и комуникационни постове в провинциите Хомс, Идлиб, Хама и Латакия, се казва още в съобщението.

Руски военен самолет е нарушил турското въздушно пространство

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Турция близо до сирийската граница в събота. В отговор на това турските военн...

Бойните самолети Су-25 са унищожили замаскирана терористична база, както и 3 артилерийски оръдия и полеви склад за боеприпаси в района на Джабел Коба в сирийската провинция Идлиб. Това съобщи преди журналисти официален представител на руското Министерство на отбраната, цитиран от „РИА Новости“.

В гората в района на град Идлиб е намерена замаскирана база, където са били разположени 30 автомобила и бронирани танкове, включително заловени по-рано от сирийската армия танкове модел T-55. По обекта са били нанесени 6 удари на военно-въздушните сили, при които техниката е напълно унищожена.

Вчера руските военни съобщиха, че десет инфраструктурни обекти на „Ислямска държава” са били ударени”, като добавиха, че страната разширява въздушните атаки, започнали миналата сряда.

В петък Турция и партньорите ѝ от ръководената от Съединените щати коалиция за борба срещу “Ислямска държава” призоваха Русия да прекрати нападенията срещу сирийската опозиция и да се фокусира върху бойците на джихадистката групировка. Очакванията в Русия са въздушните удари в Сирия да продължат 3-4 месеца. На това от Москва съобщиха, че са унищожили именно командни пунктове на терористичната организация “Ислямска държава”.

Ердоган: Русия направи сериозна грешка в Сирия

Бомбардировките на Москва в Сирия са "неприемливи", заяви турският президент Реджеп Ердоган, като предупреди, че Русия е направила &bdq...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com