Русия е унищожила команден пункт до "столицата" на "Ислямска държава"

9749
Русия е унищожила команден пункт до "столицата" на "Ислямска държава"
Снимка: Gettyimages

Руските самолети са унищожили команден пункт на терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) край град Рака и подземен бункер със склада с взривове и боеприпаси. Това съобщи говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му бойните самолети Су-34 и Су-24М са извършили през последното денонощие 20 полета и са ударили 9 цели на терористичната групировка ИД. Защитеният бункер е унищожен с бетонобойна бомба БЕТАБ-500. 

САЩ години наред бомбардират безсмислено в пустинята

Ръководителят на външнополитическата комисия в руския парламент Алексей Пушков се противопостави на твърденията на американските п...

Това е поредният команден пункт на терористите в Сирия, унищожен от началото на руските въздушни удари, започнали в сряда.

ИД бе обявила северния град Рака за своят "столица". Вчера там нямаше обичайната петъчна молитва, която вероятно е била отменена поради страх от удари от въздуха, информира "Нова телевизия".

Според оценка на базирана във Великобритания сирийска организация руснаците наистина са бомбардирали „Ислямска държава”. Оценката на наблюдателите е, че 12 джихадисти са били убити при бомбардировка в град Рака.

Междувременно снощи лидерите на САЩ, Германия, Франция и Великобритания осъдиха действията на Москва заради съмненията, че се атакуват опозиционните сили на Асад.

Москва обаче съобщи, че е унищожила именно командни пунктове “Ислямска държава”. С това Кремъл отхвърли обвиненията, че Русия бомбардира сирийската опозиция, за да задържи властта на президента Башар Асад. Владимир Путин за пореден път заяви, че цел на бомбардировките е „Ислямска държава”. 

Хилъри Клинтън е "за" забранена за полети зона в Сирия и буферни зони

Бившият държавен секретар и кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън счита, че в небето над Сирия трябва да се създаде зона, за...

След вчерашната среща между руския президент Владимир Путин и френския държавен глава Франсоа Оланд нямаше изявления от руска страна. Оланд обаче предупреди руснаците, че Франция не приема бомбардирането на умерените противници на режима в Сирия.

Видеото по-долу, за което се твърди, че показва руските удари в Сирия, е качено в YouTube на 1 октомври.

Следващото видео също трябва да показва ударите на руските ВВС в Сирия. Качено е на 1 октомври.

Седем държави призоваха Русия да спре ударите си в Сирия

Седем държави - Турция, САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Катар и Саудитска Арабия, призоваха Русия да прекрати военно-въздушнат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com