Рейтингът на Путин е 84%

7656
Рейтингът на Путин е 84%
Снимка: Gettyimages

Дейността на Владимир Путин като президент на Русия е оценена положително от 84% от руснаците, съобщава Интерфакс.

Според направено през септември изследване на „Левада-Център“ недоволните от работата на държавния глава са 15% от анкетираните, което е с 2% по-малко в сравнение с август. През миналия месец рейтингът на Путин бе 83%, през юни – 89%, а през януари 85%.

"Банкерът на Путин" с иск срещу Русия за 12 млрд. долара, заплашва да й замрази авоарите

Руския магнат и бивш шеф и съсобственик на "Межпромбанк" (Международната промишлена банка) Сергей Пугачов е подал иск срещу рускот...

През септември дейността на премиера Дмитрий Медведев е получила отлична оценка от 65% от руските граждани, а недоволство са изразили 33%. Това означава, че тези показатели, които през август бяха леко влошени - 61% и 38%, са се върнали до нивата си през юни и юли.

В същото време Путин, по време на церемонията по откриването на съборна джамия в Москва, заяви, че работата за противодействие на фундаментализма е особено важна в случаите, когато терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД), изопачаваща исляма, се опитва да вербува привърженици от Русия.

„Работата в тази посока - за противодействие на фундаментализма, е особено важно днес, когато се правят опити цинично да се използват религиозни чувства за политически цели“, каза руският лидер.

Като пример той посочи Близкия изток, където терористите от ИД „компрометират великите световни религии, компрометират исляма, сеят омраза, убиват хора, включително свещеници, и варварски унищожават паметници на световната култура“.

Сайтът на Путин е бил атакуван от хакери

Сайтът на президентът на Русия Владимир Путин е бил обект на хакерска атака в неделя, съобщи БНР, позовавайки се на прессекретаря на Пу...

„Тяхната идеология е изградена върху лъжи и откровено изопачаване на исляма. Те се опитват да набират привърженици в нашата страна“, каза Путин, като добави, че руските мюсюлмански духовни водачи смело се изправят срещу тази екстремистка пропаганда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия