Първи официален кандидат за президентските избори в Турция

22933
Първи официален кандидат за президентските избори в Турция

Двете главни опозиционни партии в Турция официално издигнаха кандидатурата на бившия генерален секретар на организацията Ислямска конференция Еклемедин Ихсаноглу за президентските избори, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Народнорепубликанската партия и Партията на националистическото действие се опитват да попречат на предизвестената победа на премиера Реджеп Ердоган, който се очаква във вторник да потвърди кандидатурата си за изборите на 10 и 24 август.

Представители на двете партии депозираха документите за техния общ кандидат по време на съвещание с председателя на турския парламент Джемил Чичек.

Ихсаноглу е първият кандидат, който официално се включва в президентската надпревара. Ала шансовете на не особено известния сред широката общественост 70-годишния интелектуалец не са големи.

Ихсаноглу е роден в Кайро в турско семейство. По образование е физик и специалист по история на науките. През 2004 г. бе избран с подкрепата на Ердоган за генерален секретар на Ислямска конференция, пост на който бе до януари т.г. и на който защитаваше диалога между мюсюлманския и християнския свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com