Путин: Военните действия в Източна Украйна ще имат последствия

25800
Путин: Военните действия в Източна Украйна ще имат последствия
Снимка: Getty Images / Guliver

Руският президент Владимир Путин предупреди украинските власти за последствията от използването на армията в източните части на Украйна, предаде AFP.

„Това е репресивна операция, която ще има последствия за отговорните за нея хора, в частност това ще се отрази на ниво междудържавни отношения”, посочи държавният глава.

Киев влезе с танковете в Славянск, има жертви

Украинската армия започна щурм срещу контролирания от бунтовниците град Славянск, като изпрати бронетранспортньори и един хеликоптер....

Въпреки подписването на женевското споразумение за украинската криза властите в Киев не разоръжават, а легализират радикалите, допълни Путин.

Държавният глава посочи, че в рамките на споразумението поддръжниците на федерализацията и властите в Киев са се споразумели за разоръжаване на активистите и освобождаване на административните сгради. Той изрази мнение, че централните украински власти не само не разоръжават членовете на „Десен сектор” и други радикални организации, а напротив – дори са започнали легализирането на тези групи.

Въведените от Запада санкции срещу Русия във връзка със ситуацията в Крим като цяло нанасят щети, но не са от критично значение, смята президентът на Русия.

„Нанася ли приетото от нашите партньори някаква вреда? Като цяло, навярно нанася, защото рейтингите се преразглеждат, поскъпват кредитите и така нататък. Това обаче не е от критично значение”, каза той на форум в Санкт Петербург.

Обама: Русия не спазва споразумението за Украйна

Американският президент Барак Обама заяви, че Русия не спазва споразуменията, целящи овладяване на кризата в Украйна. Това е първият ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com