Путин: Съкратихме ядрения си арсенал до минимум

8828
Путин: Съкратихме ядрения си арсенал до минимум
Снимка: Getty Images / Guliver

Руският президент Владимир Путин подчерта, че страната последователно изпълнява положенията от Договора за неразпространение на ядреното оръжие /ДНЯО/ и е съкратила своя ядрен арсенал до минимално ниво, което представлява важен принос за всеобщото и пълно разоръжаване, предаде БГНЕС.

Това се казва в публикувано на сайта на Кремъл приветствие на държавния глава до участниците в тазгодишната конференция за разглеждане действието на ДНЯО.

"Ние планираме да продължим работата в тази насока, както и да съхраняваме равновесието между усвояването на "мирния атом" и укрепването режима на неразпространение, както и системата за гаранции на МААЕ", посочи Путин. Той отбеляза още, че сегашната среща съвпада със 70-ата годината от завършването на Втората световна война.

Обвиниха Хилъри Клинтън, че е взела подкуп от Русия

Републиканецът Мит Ромни, който изгуби президентските избори от Барак Обама през 2012 г., каза, че настоящият кандидат за президент н...

"Това знаково историческо събитие ни напомня за нашата обща отговорност за благополучието на планетата, за необходимостта да пазим мира и съвместно да се борим със съвременните заплахи, една от които е разпространяването на ядреното оръжие", подчерта Владимир Путин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com