Путин: Опозицията получава пари от чужбина

10739
Путин: Опозицията получава пари от чужбина

Руският президент Владимир Путин разкритикува остро руската опозиция, като заяви, че "този, който получава пари от чужбина и обслужва чужди интереси, не може да играе политическа роля в Русия", предаде БГНЕС.

"Пряка или непряка външна намеса в нашия вътрешно-политически процес е недопустима", заяви Путин в годишната си реч за състоянието на нацията пред парламента.

"Хората, които получават пари от чужбина за своята политическа дейност, най-вероятно обслужвайки чужди национални интереси, не могат да бъдат политици в Руската федерация", заяви президентът.

Драскотини по имиджа на Путин

Да не би да е болен, защо го показват само седнал и с изкривено от болка лице? От седмици насам в Русия се носят слухове за здравослов...

„Ние споделяме именно универсалните демократични принципи, които са приети в целия свят. Обаче руската демокрация представлява властта именно на руския народ, с неговите собствени традиции за народно самоуправление, а не реализацията на стандартите, които ни се налагат отвън”, подчерта Путин.

Той допълни, че Русия няма да върви по пътя на тоталитаризма.

„Опитите на държавата да се намесва в сферата на убежденията и възгледите на хората безусловно са проява на тоталитаризъм. За нас това е абсолютно неприемливо, затова ние не смятаме да вървим по този път”, подчерта руският лидер. Путин посочи: „Ние не трябва да действаме чрез въвеждане на забрани и ограничения”.

Президентът поръча на правителството съвместно с администрацията на държавния глава до април следващата година да разработи система за публичен мониторинг на качеството на здравеопазването, образованието и науката.

„Принципиално важно е обществото да има възможност обективно да оценява състоянието на социалната сфера и науката”, подчерта той по време на ежегодното си обръщение към Федералното събрание (двете камари на руския парламент). „За тази цел трябва да се привлекат най-добрите професионалисти и да се проучи чуждестранният опит”, допълни той. Путин също така даде на правителството срок от две години за създаването на система за оценка качеството на професионалното образование.

Путин играе игра с високи залози

Когато Владимир Путин уволни своя министър на отбраната Анатолий Сердюков, който беше един от тримата държавни чиновници с достъп до ...

Путин също така заяви, че всички политически партии в страната трябва да имат равен достъп до средствата за масова информация.

„Държавата е длъжна да се стреми към осигуряването на равен достъп на всички политически партии до средствата за масова информация”, подчерта държавният глава. Той също така изрази мнението, че в Русия трябва да се разработят правила за политическа конкуренция. „Политическата конкуренция безусловно ще е от полза за страната. При това ние трябва да съставим своеобразен списък с правила за добросъвестна политическа конкуренция”, посочи той.

Русия трябва да въведе ограничения за чиновниците да притежават сметки в чуждестранни банки, а също така ценни книжа и акции, заяви руският президент.

„Какво доверие може да има към един чиновник или политик, който произнася гръмки слова за благото на Русия, а държи своите средства в чужбина?”, посочи Путин. „Призовавам да подкрепите законодателните предложения за ограничаване правата на чиновници и политици да притежават в чужбина сметки, ценни книжа и акции”, заяви той

„Ако човек е избрал държавната служба, той трябва да е готов за подобни ограничения, за обществен контрол и за изпълнение на специални изисквания, както това е прието в практически всички държави по света”, заяви Путин. Заедно с това той посочи, че държавният чиновник трябва да се отчита за стойността на придобитата собственост и за произхода на доходите. „Собствеността според закона трябва да бъде декларирана, а чиновникът трябва да се отчита за нейната собственост и за произхода на доходите, които са позволили извършването на дадена сделка”, посочи Путин.

Путин даде старт на "Южен поток"

Руският президент Владимир Путин даде старта на строителството на морския участък от газопровода "Южен поток", предадоха ИТАР-ТАСС и ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com