Повече от 14 000 деца са изчезнали в Турция за 5 години

19018
Повече от 14 000 деца са изчезнали в Турция за 5 години
Снимка: Thinkstock

През последните 5 години в Турция са изчезнали повече от 14 000 деца, съобщават от жандармерията. Много от децата са отвлечени с цел трафик на органи, принудителен труд или участие във войни, пише в. "Хюриет", цитиран от БГНЕС.

14 412 деца са изчезнали от Турция през последните пет години. 13 528 от тях са открити. Всеки ден изчезват по седем деца, но жандармерията успява да открие шест от тях. Въпреки големия брой на откритите деца, 834 продължават да са в неизвестност. Общият брой на липсващите деца без значение кога са изчезнали в 1449.

В жандармерията вече има звено, което издирва тези деца. "На 6 април създадохме специални екипи в 81 провинции. Около 94% от изчезналите деца са открити благодарение на тези звена", каза командирът на жандармерията ген. Ариф Четин по време на пресконференция в Анкара.

Най-много изчезнали деца има в Анкара, следващи са Измир и Бурса.

Три деца загинаха в Турция в рамките на един месец. 4-годишно момче почина в болница в провинция Айдън на 16 април заради прорезни рани в областта на гърлото и дясната ръка. Момчето бе открито в плевня на дядо си, след като изчезнало докато играело пред къщата. Според лекарите, детето може би е подлагано на сексуално насилие. 9-годишно момче бе открито убито на сметище на пет километра от град Карс. Друго момче бе открито мъртво в Истанбул ден след като бе обявено за изчезнало.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com