Потокът от бежанци към Турция не спира

19631
Потокът от бежанци към Турция не спира
Снимка: Getty Images / Guliver

Хиляди бежанци, предимно жени и деца, чакат на границата между Турция и Ирак, за да бъдат допуснати в южната ни съседка. Не спира потокът от бежанци от Сирия към Турция. До момента в страната са приети милион и половина сирийци.

От началото на набезите на джихадистката групировка “Ислямска държава” в Сирия и Ирак не спира потокът от бежанци от двете страни към Турция.

Ердоган не изключва изпращане на войски в Сирия

Турция не изключва възможността да изпрати свои войски в Сирия, заявява президентът Реджеп Ердоган в интервю днес в турския вестник "...

Потоци от хора чакат да бъдат допуснати в Турция. Повечето от тях са успели да стигнат до границата само с дрехите на гърба си. Затова се нуждаят от помощ – стоки от първа необходимост и подслон след уморителния път към свободата. Турският премиер заяви, че страната ще продължи да приема всички нуждаещи се в региона, предаде БНТ.

"През последните 3-4 години отворихме границите си за братята ни от Сирия, сега отваряме врати и приемаме тези от Ирак. Не задаваме въпроси преди да ги приемем. Не се интересуваме от произхода или религията им. Броят на бежанците в страната ни достигна милион и половина. Посрещнахме с отворени обятия бягащите сирийци и споделихме хляба си с тях и ще продължим да го правим", заяви турският премиер Ахмет Давутоглу.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com