Пореден случай на групово изнасилване и убийство в Индия

27675
Пореден случай на групово изнасилване и убийство в Индия
Снимка: Getty Images / Guliver

Стотици протестираха в Калкута, столица на индийския щат Западна Бенгалия, обвинявайки властите в бездействие след пореден случай на групово изнасилване и убийство, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТВ.

В края на октомври 16-годишно момиче съобщило в полицията, че два пъти е станало жертва на групово изнасилване. Девойката съобщила, че била изнасилена от група мъже и изоставена в полето недалеч от дома й. На следващия ден тя била отвлечена от същата група и изнасилена отново, като този път я оставили в безсъзнание на жп релси.

Индийският върховен съд отряза хомосексуалистите

Индийският върховен съд остави в сила определението за хомосексуализма като престъпление. Правото да променя съществуващи закони има ...

Бащата на девойката каза, че на 23 декември дъщеря му била запалена, след като срещу нея били отправяни заплахи, в случай че не оттегли жалбата си. Девойката починала от раните си в сряда (1 януари). Бащата настоя разследващите органи да се заемат със случая.

Представител на щатските власти защити действията на полицията, посочвайки, че са арестувани шестима заподозрени за изнасилването и други двама за подпалването.

Миналата година още няколко подобни случая предизвикаха протести в Индия и остра международна рекация спрямо бездействието на местните власти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com