Полицията в Тайланд издирва съучастници на атентатора в Банкок

3542
Полицията в Тайланд издирва съучастници на атентатора в Банкок
Снимка: БГНЕС

Тайландската полиция издирва съучастници на предполагаемия извършител на кървавия атентат пред религиозен храм в столицата Банкок, при който загинаха 22 души.

По-рано властите разпознаха на охранителни камери от мястото на събитието мъж, който оставя раница пред храма, който е и популярна туристическа дестинация, пише БГНЕС.

Атентатът в Банкок вероятно е дело на организирана група

Зад взрива в Банкок, отнел живота на 20 души, стои организирана група. Това пред журналисти заяви началникът на полицията в Тайланд...

"Подозираме, че той е атентаторът", каза говорителят на полицията Правут Таворниши, цитиран от агенция Ройтерс. "Ние също така издирваме и други заподозрени във връзка с експлозията. Този вид атаки обикновено не се планират от един човек", допълни той.

В същото време полицейски ръководител, цитиран от АФП потвърди, че заподозряният е бил част от мрежа и по всяка вероятност е имало други хора, които са му помагали.

Според властите в страната нападението е целяло да нанесе удар по икономиката на страната, която до голяма степен зависи от туризма.

Все още никоя група или организация в страната и извън нея не е поела отговорност за нападението. Според полицията обаче на базата на външния вид на атентатора следва да се предположи, че той е по-скоро чужденец, отколкото тайландец.

Нова бомба избухна в центъра на Банкок

Неизвестен мъж хвърли малко взривно устройство от мост в центъра на тайландската столица Банкок, съобщи Ройтерс, цитирана от БГНЕС. Пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com