Появи се нов свидетел на убийството на Немцов

8477
Появи се нов свидетел на убийството на Немцов

Появи се нов свидетел за убийството на руския политик Борис Немцов, застрелян на 28 февруари в центъра на Москва.

Известно е, че досега единствената свидетелка на престъплението бе украинската приятелката на политика Ана Дурицкая, предаде БГНЕС.

Новия свидетел е 27-годишен управител на фирма, чието първо име е Евгени, пише "Коммерсант", позовавайки се на свой източник в следствието. Фамилията му не се разкрива.

По време на произшествието той е вървял зад Немцов и Дурицкая. Движил се е със слушалки на ушите, в които кънтял тежък рок, а освен това е гледал в монитора на смартфона си. Затова нито чул изстрели, нито пък видял самата стрелба срещу Немцов. Когато Евгений вдигнал глава, видял "цяла група хора вместо вървящата пред него самотна двойка", се казва в материала на вестника.

Борис Немцов лежал на тротоара до перилата на моста. Дурицкая стояла до него, но Евгений забелязал един мъж (предполагаемият убиец) да прескача в този момент бордюра, разделящ тротоара от платното", добави още "Коммерсант". Евгени го видял откъм гръб. По думите му това е бил мъж със среден ръст, слабоват, тъмните му коли били със средна дължина. Бил е без яке, с торбест тъмен суичър.

"Коммерсант" отбелязва, че това описание не съответства на външността на обвинения засега в убийството Заур Дадаев, който е едър мъж със спортно телосложение. Според Евгений мъжът се качил в бяла кола руско производство, която приличала на "Приора". Според следствието убийците се качили на ZAZ Sens.

"Коммерсант" уточнява, че адвокатите на призналия вината си Заур Дадаев ще използват несъвпаденията в показанията на своя клиент и на новия свидетел като доказателство, че той не е замесен в убийството. Според защитата обвиняемият може да е поел несъществуваща вина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com