Подължават смъртоносните жеги в Индия

6778
Подължават смъртоносните жеги в Индия

Не по-малко от 1200 души са вече жертвите на горещата вълна в Индия, обхванала страната през последните 10 дни, съобщи ТАСС като цитира държавното ведомство за борба с бедствията.

"Данните за новите жертви на топлинни удари продължават да са на първо място в най-тежко засегнатите югоизточни щати Андра Прадеш и Теланг", отбелязват от ведомството. "Всеки ден смъртоносната жега, която достигна 48,8 градуса по Целзий отнася стотици човешки животи".

Според индийските метеоролози, в следващите дни температурата може да се повиши и до 50 градуса, а постепенното й спадане се очаква едва след 2-3 дни.

Като цяло, според прогнозите за времето, топлината ще се задържи в Индия най-малко седмица. Лекарите съветват местното население да пие много течности, да не излиза и да ограничи физическата активност. Служителите в чуждестранните дипломатически мисии в Делхи съкратиха до минимум времето за престой извън климатизираните помещения. Чуждестранните туристи бяха посъветвани да се въздържат тези дни от пътувания до горещите части на Индия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com