Петима загинаха при протести в Непал

2835
Петима загинаха при протести в Непал

Петима загинаха и десетки бяха ранени днес, след като полицията откри стрелба по демонстранти, протестиращи срещу предложената федерализация на Непал, съобщиха местните власти, цитирани от ДПА.

Четирима демонстранти загинали в Биргундж в окръг Парса, а още един - в Калая в окръг Бара, след като полицията открила стрелба по протестиращите, които не се подчинили на полицейски час и навлезли в забранени райони, информира bTV.

Висок риск от ново земетресение в Непал

Опустошителните земетресения, които удариха Непал през пролетта са намалили малко напрежението в разлома в Хималаите, но рискът от го...

Животът в цял Непал бе парализиран от съпроводени с насилие протести и затваряния на учреждения, засегнали фирми, заводи транспорта и образованието

Местни медии съобщиха, че големите политически партии създават екипи за неофициални разговори след провала на всички предишни опити за преговори с партиите на етническата група мадхеси. Мадхеските политически сили искат свой собствен федерален щат в Непал.

Големите политически партии се споразумяха да разделят страната на няколко федерални щати, ход, който бе разкритикуван от етническите малцинства, че може да подкопае политическото им представителство.

Приемането на нова конституция бе едно от условията в мирното споразумение от 2006 г. между непалското правителство и маоистките бунтовници, сложило край на дългогодишна гражданска война, при която загиват над 17 хиляди души.

БЧК събра 115 хил. лв. в помощ на пострадалите от земетресението в Непал

115 хиляди лева успя да събере Българският Червен кръст по време на кампанията в помощ на пострадалите от опустошителното земетресени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com