Партията на Ердоган не изключва предсрочни избори

9327
Партията на Ердоган не изключва предсрочни избори
Снимка: Getty Images/Guliver

Турският президент ще произнесе днес първата си реч след парламентарните избори в неделя, в резултат на които основаната от него управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР) неочаквано загуби мнозинство.

Самата ПСР твърди, че разглежда всички възможни варианти, включително предсрочни избори, ако се провалят преговорите за сформиране на коалиционно правителство.

"Само ПСР ще води коалиционните преговори, но ако другите блокират пътя, тогава ние ще помисли за всяка една възможност", заяви лидерът на партията и действащ премиер Ахмет Давутоглу в телевизионно интервю, намеквайки за предсрочни избори. Давутоглу увери, че е готов да преговаря с всяка една партия, влязла в парламента, включително с прокюрдската Народна демократична партия (НДР), предаде БГНЕС.

"Ще се срещне с всяка една опозиционна партия. Нямаме червени линии. Винаги сме казвали, че коалицията не е най-добрият вариант, но щом хората са направили такъв избор, на нас ни се пада да го изпълним по най-добрия начин", посочи Давутоглу.

Ердоган прие оставката на кабинета на Давутоглу

Турският президент Реджеп Ердоган прие оставката на кабинета на премиера Ахмет Давутоглу след парламентарните избори, която е "технич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com