Палестинци и един войник ранени при израелски набег в Западния бряг

3965
Палестинци и един войник ранени при израелски набег в Западния бряг
Снимка: Маги Назер

Израелски войници нахлуха в северния палестински град Дженин в Западния бряг и в бежански лагер в района. Това доведе до сблъсъци с палестинците, заявиха местни журналисти пред MEE.

Палестинската информационна агенция Маан съобщава, че около 40 израелски военни превозни средства са влезли в района през нощта под претекст, че издирват официално лице от групата „Ислямски джихад“.

Боко Харам изби почти цяло нигерийско село, очакват се нови атаки

Джихадистката организация Боко Харам уби 56 души в село в отдалечен район на Нигерия, заяви пред АП областният управител на област Борн...

Израелските войски обкръжили дома на заподозрения и последвала престрелка между войници и палестинци.

Пет палестинци бяха ранени и откарани в болница, съобщава още Маан. Имаше съобщения за убити, но кметът на Дженин отрича информацията.

Според израелския новинарски сайт Ynet израелски войник е бил ранен от приятелски огън по време на нападението. Според изданието войниците е трябвало да отведат Басам Саади, официално лице от „Ислямски джихад“, който наскоро беше освободен от израелски затвор. Израелският военен говорител потвърди, че е имало опит за арест, но няма повече подробности.

Израелската армия окупира Западния бряг през 1967 година и редовно се извършват арести на палестинска територия. През последния месец имаше няколко сериозни сблъсъци между мирни демонстранти и израелската армия. При един от тези сблъсъци група жени опитаха да спасят малолетен, арестуван от израелски войник за хвърляне на камъни срещу армията. Жените успяха да изтеглят момчето, но сега ги грози арест за нападение над военен служител.

Защо иракското правителство не прави достатъчно, за да спре "Ислямска държава"?

Рамади, един от най-важните градове в Ирак и административен център на най-голямата по територия иракска провинция, Ал Анбар, падна под...

Автор: Руслан Трад

Снимка: архив

 

Либийски анализатор: "Ислямска държава" е опасност за Европа и чрез Либия

Аюб Албаррани е политически съветник на редица държавни институции в Либия. Той е председател на Либийската мрежа на останалите без под...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com