Пакистан поднови смъртното наказание след края на Рамазана

3786
Пакистан поднови смъртното наказание след края на Рамазана
Снимка: Getty Images / Guliver

В Пакистан днес бяха обесени двама души, признати за виновни в убийство, с което Исламабад поднови изпълнението на смъртно наказание, което беше прекратено по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, предаде БГНЕС.

Крайната мярка беше извършена в гр. Мултан. След изпълнението на поредните смъртни присъди общият брой на приведените в дело присъди в Пакистан достигна 176 от декември досега. Тогава в страната беше прекратен шестгодишен мораториум за изпълнение на най-тежкото наказание срещу престъпници.

"Двама затворници – Фарук, по прякор Фарука, и Карим Наваз, които бяха осъдени на смърт, бяха обесени в централния затвор в Мултан днес", съобщи Чаудхри Саид, съветник към правителството за затворите в провинция Пунджаб. Двамата очаквали изпълнение на смъртните си присъди за убийства по отделни случаи.

Първоначално в страната смъртното наказание се отсъждаше за терористична дейност, но през март беше решено то да бъде прилагано и за други тежки престъпления. Критици на съдебната система в Пакистан атакуват полицейското насилие и калпавата съдебна система, което означава, че много от очакващите обесване не са били осъдени в справедлив процес.

Убиха служител на американското посолство в Пакистан

Пакистански служител на посолството на САЩ в Исламабад бе застрелян днес, предадоха ДПА и ТАСС. Полицията подозира, че мотивът е религи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com