Основните палестински движения са готови на 24-часово примирие

12618
Основните палестински движения са готови на 24-часово примирие
Снимка: Getty Images / Guliver

Основните палестински организации, сред които Хамас и Ислямски джихад, са готови да спазват 24-часово примирие в ивицата Газа.

"След продължителни разговори и консултации с братята от Хамас и Ислямски джихад, палестинското ръководство обявява от името на всички желанието за прекратяване на огъня и хуманитарно примирие за 24 часа". Това каза Ясер Абед Рабу, генерален секретар на Организацията за освобождение на Палестина (ООП).Той добави: "Призоваваме всички арабски и международни страни да подкрепят това… и да търсят от Израел цялата отговорност за последиците от отказа за примирие".

Кери: Решението на кризата в Газа преминава през разоръжаване на Хамас

Американският държавен секретар Джон Кери заяви, че международните усилия за договаряне на примирие между Израел и палестинците в Газа ...

Боевете между израелските войски и екстремистите от Хамас продължават и днес. Броят на загиналите е повече от 1100 души, повечето от които са цивилни. От израелска страна са убити 56 души, повече от тях са войници.

Палестинското ръководство обмисля и призив към ООН за 72-часово прекратяване на боевете, каза още Абед Рабу.

Призивът на ООН за примирие в събота бе приет от Израел, но не и от Хамас, макар че организацията заяви желанието си да прекрати огъня.

Рабу заяви, че палестинска делегация с участието и на представители на всички организации, водена от президента Махмуд Аббас, ще замине за Египет за разговори за прекратяване на конфликта. Той добави, че палестинското ръководство е "започнало процедури за международно наказателно преследване на израелското правителство като убийци".

"Хамас" отхвърли египетския план за примирие в Ивицата Газа

Групировката "Хамас" е уведомила официално Египет, че не приема предложението за примирие в Газа. Това каза говорител на радикалното па...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com