Около 20 000 чужди туристи може да са били в Непал при земетресението

4575
Около 20 000 чужди туристи може да са били в Непал при земетресението
Снимка: Getty Images

Около 20 000 чуждестранни туристи може да са се намирали в Непал в момента на земетресението, съобщи вестник The Himalayan Times, като се позова на регистрационните данни на министерството на вътрешните работи на Непал.

„За съжаление обаче не всички туристи регистрират своето пребиваване в Непал“, заявиха от ведомството.

Няма връзка с изчезналия в Непал Александър

Христо Димитров баща на обявения за издирване в Непал Александър, все още няма връзка с него. Последят им контакт е бил два дни преди у...

С най-голяма популярност се Непал се ползва от туристите от Индия и Китай. В момента на земетресението там може да са били около 3 000 индийци и над 4000 китайци. Засега е известно, че стихията е отнела живота на най-малко петима индийци и най-малко четирима китайски туристи.

Засега няма сведения за местонахождението на около 300 от 549 регистрирали се граждани на Австралия, 54 от 155 чешки граждани, 675 от 1098 французи, а също и петима индийци, седем колумбийци, 18 граждани на Индонезия, петима граждани на Литва, 28 граждани на Тайпе, 91 украинци и около 300 японци.

В същото време стана ясно, че медицинските власти в Непал се опасяват от възможността в страната да избухнат епидемии, тъй като в болниците няма достатъчно места, а питейната вода и хранителните продукти не са достатъчно за хилядите бедстващи хора, предаде Синхуа.

„Хората лежат на земята, а до тях има отпадъци. Те нямат достъп до медицински маски и това може да доведе до инфекциозни заболявания“, казва местен лекар.

Броят на загиналите в Непал се увеличава

Опустошителното земетресение, което удари Непал в събота, е отнело живота на 3 218 души, според официалните данни публикувани в понед...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com