ОПЕК: Петролът удари дъното и скоро ще започне да поскъпва

15021
ОПЕК: Петролът удари дъното и скоро ще започне да поскъпва
Снимка: Getty Images/Guliver

Световните цени на петрола вероятно вече са достигнали своя минимум и скоро отново ще започнат да се покачват. Така смята генералният директор на ОПЕК Абдалла ал Бадри, предаде Reuters.

„Сега цените са около 45-55 долара за барел и аз смятам, че може би са достигнали дъното и скоро ще видим повишение“, каза ал Бадри.

Колко ще е средната цена на петрола през 2015?

Средната цена на петрола през тази година ще бъде около 60 долара за барел. Прогнозата направи президентът на Световната банка Джим Йон...

В същото време ръководителят на петролния картел отново предупреди, че намаляването на инвестициите при настоящите условия може да доведе до съществен недостиг на енергоносители в бъдеще, а резултатът от това ще бъде скок на цените.

И днес обаче цените на петрола на световните пазари продължиха да падат в хода на търговията след решението на новия крал на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазиз Ал Сауд да запази добива на "черното злато" на досегашните нива.

Сутринта цената на фючърсите за март за суров петрол сорт Брент се понижи с 0,95% - до 48,33 долара за барел. Мартенските фючърси за лек петрол WTI се понижиха с 1,13% и се търгуват за 45,08 долара за барел.

Шестия саудитски крал Абдула почина миналата седмица на 91 години. Тронът бе зает от Салман - последният ключов престолонаследник, роден преди откриването на петрола в близкоизточната държава. Той обеща страната да продължи да се придържа към политиката, която водеше неговият предшественик. На този фон цените на петрола в световен мащаб нараснаха, но по-късно се възобнови тенденцията към падането им.

 

Ново понижение на цената на петрола

Търговията на нюйоркската борса снощи приключи с ново понижение на цената на петрола. Марката „западнотексаски светъл“ (WT...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com