ООН: Изтича времето за мерки срещу климатичните промени

140011
ООН: Изтича времето за мерки срещу климатичните промени

Във вторник по време на конференцията на малките островни държави от Тихия океан отговорникът за борбата с изменението в климата на ООН Кристиана Фигерес призова за спешни действия за задържане на изменението под 2 градуса пo Целзий, съобщава AFP.

Климатичните изменения довеждат до най-остри проблеми тъкмо в тези страни, въпреки че те имат най-малка вина за проблема.

Водата може да залее големи световни мегаполиси още този век

Топенето на антарктическите ледове в резултат на глобалното затопляне сериозно застрашава едни от най-големите мегаполиси в света, сред...

Повишаването на морското равнище води не само до ерозия на крайбрежието в островните държави, но и нарушава водоснабдяването и хранителните запаси, като потопява земеделските земи. Все повече и по-силни стават циклоните, връхлитащи островите. В най-лошия сценарий, ако задържи емисиите си на парникови газове, светът трябва да е готов да приеме климатични бежанци.

Кирибати е най-даваният пример за страна, която изкупува земи в съседната Фиджи, но страните, големи колкото Папуа Нова Гвинея, трябва да определят кое е най-застрашеното й население. Тези страни предстои да предприемат изключителни мерки, а светът иска да задържи миграцията от тях до минимум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com