ООН: Ивицата Газа до 2020 г. ще стане непригодна за живот

4576
ООН: Ивицата Газа до 2020 г. ще стане непригодна за живот
Снимка: Getty Images / Guliver

Конференцията на ООН за търговия и развитие (УНКТАД) алармира в свой доклад, че при запазване на сегашните тенденции в социално-икономическите и хуманитарни сфери, Ивицата Газа до 5 години ще стане непригодна за живот, предаде Regnum.

Експертите от УНКТАД подчертават, че трите войни, бушували в последните три години, както и осемте години икономическа блокада, са довели към ужасни условия на живот в анклава.

"Амнести" обвини Израел в престъпления срещу човечеството

Израелската армия е извършила „безмилостни“ бомбардировки срещу жилищните райони на град Рафа в Ивицата Газа, при които е д...

„В Газа не стига електричеството, питейната вода, разрушени са много болници“, пише в доклада, публикуван от пресцентъра на ООН.

Отбелязва се, че единствените източници на вода за почти двата милиона жители на Газа са подпочвените води, а 95% от тях са непригодни за консумация. Според доклада в Ивицата Газа са напълно унищожени 250 фабрики и 300 търговски центрове. Всеки трети жител на анклава се сблъсква с недостиг на продоволствие, а 44% от жителите му са безработни.

В доклада се критикува решението на Израел да не предава 700 млн. долара данъчни постъпления за Газа, които са събрани от жителите ѝ в първите четири месеца на 2015 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com