Нови въздушни удари срещу ИД в Сирия и Ирак

10477
Нови въздушни удари срещу ИД в Сирия и Ирак

 

Американските и коалиционни сили са извършили десетки въздушни удари срещу джихадистите от "Ислямска държава" (ИД) в Сирия и Ирак. Това се казва в съобщение на американската армия, цитирано от "Ройтерс".

Грешка или измама вкара САЩ в Ирак?

Грешка ли беше войната в Ирак? Този въпрос разединява американците и техните политици - а ако той предреши и изхода от президентските ...

10 са били въздушните удари за последните 24 часа в Сирия, предимно в района на Ал-Хасака, където са унищожени 4 позиции на "Ислямска държава". Кюрдски бойци, подкрепяни от коалицията, продължават да изтласкват джихадистите от завзетите територии, пише БНР.

25 са били въздушните удари в Ирак. Поразени са позиции на "Ислямска държава" близо до Багдад, Байджи, Фалуджа и Мосул, се казва още в съобщението.

В интервю за "Би Би Си" ираксият министър-председател Хайдер ал-Абади" заяви, че Ирак до дни ще си върне град Рамади, който падна в ръцете на "Ислямска държава".

Същевременно стана ясно, че шиитската групировка "Хизбула" е завзела два стратегически хълма в Сирия близо до границата с Ливан, държани под контрола на джихадистка групировка "Фронт Ан Нусра" - сирийското крило на терористичната мрежа "Ал Кайда".

Какво е Палмира, къде е и какво се случи там?

Древният град Палмира е вече в ръцете на екстремистите от "Ислямска държава", които са изтласкали силите на сирийската правителствена а...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com