Няма да броят повторно бюлетините в Анкара

16299
Няма да броят повторно бюлетините в Анкара
Снимка: Getty Images/Guliver

Местният клон на Върховния избирателен съвет (YSK) отказа повторно преброяване на гласовете на местните избори в Анкара, където опозицията оспорва победата на партията на премиера Реджеп Тайип Ердоган.

Победеният кандидат на Народнорепубликанската партия в столицата Мансур Яваш незабавно обяви в Туитър, че ще оспорва решението. "Процедурата продължава", увери той. Народнорепубликанската партия подаде възражение пред YSK, като осъди нередностите на изборите в Анкара, където настоящият кмет Мелих Гьокчек, кандидат на Партията на справедливостта и развитието, спечели с малка преднина пети мандат.

Ердоган потвърди, че ще се кандидатира за президент

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган потвърди желанието си да се кандидатира на президентските избори през август. Той направи това ...

Полицията използва водни струи, за да разпръсне около 2000 протестиращи от опозицията, които се събраха пред централата на Висшия избирателен съвет, за да подкрепят искането. Яваш и Гьокчек последователно се обявиха за победители в неделя вечер в напрегнатата обстановка, подхранвана от обвиненията в измама, които наводниха социалните мрежи, и спирането на тока по време на преброяването на бюлетините.

Кандидатът на Народнорепубликанската партия Мустафа Саригюл, който беше категорично победен в неделя от досегашния кмет от ПСР Кадир Топбаш, също се усъмни в резултатите от изборите в града. Но вчера избирателната комисия потвърди резултатите в Истанбул.

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com