Нетаняху притеснен от центрофугите в Иран

3963
Нетаняху притеснен от центрофугите в Иран

Израелският премиер Бенямин Нетаняху поднови атаките си срещу иранската ядрена програма, като заяви в интервю за американската телевизия NBC, че ръководителите на ислямската република са водени от "невероятен фанатизъм".

"След появата на ядрените оръжия има страни с достъп до тези оръжия, които винаги преценяват внимателно каква ще е цената и какви ще са ползите. Иран обаче е воден от правителство с невероятен фанатизъм", каза премиерът на Израел.

"Те поставят фанатизма си над своето оцеляване. Те имат камикадзета из цялата страна", заяви Нетаняху. "Не бих се доверил на тяхната рационалност", настоя той, като изтъкна, че Иран не може да бъде контролиран, както Съветския съюз по време на студената война.

Говорейки за насилията, залели мюсюлманския свят след разпространението на обидния за исляма филм, израелският премиер направи връзка с иранската твърда линия като заяви: "Това е същият фанатизъм, който виждате да пали вашите посолства днес. Искате ли тези фанатици да притежават ядрени оръжия?"

В петък Бенямин Нетаняху оправда публичните си упреци към администрацията Обама по отношение на Иран, като отрече да е искал да се меси в американските президентски избори, както бе обвинен от своите противници.

"Това е абсурдно, каза Нетаняху. Въпросът, който ме занимава, не са изборите в САЩ, а центрофугите в Иран", увери той.

Редактор: Георги Иванов

Бойко поканил Нетаняху на шах в сауната

Премиерът Бойко Борисов, който заведе 12 от своите министри в Ерусалим, покани израелския премиер Бенямин Нетаняху да играят шах в са...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com