Нетаняху предложи да се подновят мирните преговори с Палестина

6467
Нетаняху предложи да се подновят мирните преговори с Палестина
Снимка: Getty Images / Guliver

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предложи мирните преговори с Палестинската автономия да бъдат подновени, предаде БГНЕС.

Той обаче изрично уточни, че на тях ще се обсъждат териториите за израелско заселване и тяхното евентуално разширяване, съобщава Ройтерс.

Разговорите бяха прекратени през април 2014 г. заради израелски заселнически сгради, построени в окупирания Западен бряг и Източен Йерусалим. Това са райони, които палестинците искат за своята държава.

Попитан за изказването на Нетаняху, говорител на палестинския държавен глава заяви, че според Абас всички заселнически дейности трябва да бъдат прекратени, преди да започнат отново разговорите между двете страни.

Според израелски служители по време на разговора си с върховния комисар по външна политика и сигурност на ЕС Федерика Могерини, израелският премиер е заявил, че част от земите, които държавата му завладя през 1967 г., ще останат в нейни ръце, докато други части ще бъдат предоставени на палестинците. "Заради това преговорите трябва да започнат отново, за да може да се определят зоните, в които можем да строим", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com