Нетаняху отхвърли американските критики за колонизацията

18098
Нетаняху отхвърли американските критики за колонизацията
Снимка: Getty Images / Guliver

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли категорично американските критики във връзка с колонизацията на анексирания и окупиран Източен Йерусалим след среща с президента на САЩ Барак Обама, съобщи днес израелското публично радио.

Според медията на среща с израелски журналисти във Вашингтон Нетаняху "посъветвал американската администрация да проучи фактите и детайлите, преди да прави изявления", предаде БГНЕС.

Изказването му е по повод декларация на говорителя на Белия дом Джон Ърнест. Според Ърнест президентът Обама изразил вчера пред Нетаняху сериозното си безпокойство от разрешението на строеж на нови 2600 еврейски жилища в Източен Йерусалим. Говорителят заяви, че този проект "може да отблъсне от Израел дори най-близките му съюзници и да отрови атмосферата не само с палестинците, а и с арабските правителства, с които Нетаняху твърди,че иска да гради отношения".

Абас обвини Израел в геноцид

Палестинският лидер Махмуд Абас обвини Израел в „геноцид” в Ивицата Газа, като зави пред ООН, че преговорите са се провалил...

В същото време стана ясно, че Палестинската автономия е подготвила проект за резолюция на Съвета за сигурност на ООН, в която се настоява за прекратяване окуапцията на палестинските територии от Израел. Това съобщават пред журналисти дипломатически източници от световната организация, предаде Интерфакс.

В документа се съдържа призив за пълното освобождаване от Израел в най-кратки срокове на „всички палестински територии, окупирани след 1967 година, включително Източен Ерусалим”, както и определяне на срок за това, който да бъде ограничен до 2016 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com