Намерената отломка не е врата от изчезналия малайзийски самолет, а част от домашна стълба

8933
Намерената отломка не е врата от изчезналия малайзийски самолет, а част от домашна стълба
Снимка: Gettyimages

Появилите се съобщения, че на френския остров Реюнион е намерен фрагмент от врата, вероятно на пътническия "Боинг-777" MH370 на малайзийските аеролинии, не отговаря на истината. Това заяви в интервю за Associated press ръководителят на отдела за гражданската авиация на Малайзия Азхарудин Абдул Рахман.

Той уточни, че отломките, които журналистите са взели за част от самолетна врата, в действително били елементи от домашна стълба, предаде БГНЕС.

Откриха нова отломка от изчезналия малайзийски самолет, този път - врата

Нова отломка от пътнически самолет беше намерена на брега на френския остров Реюнион в Индийския океан. След като в сряда край бреговет...

Малайзийските власти ще помолят представители на държави, разположени недалеч от остров Реюнион, да съобщят при намиране на нови отломки. 

Както вече бе съобщено, преди дни на Реюнион бе намерена част от крило на самолет – от същия модел като изчезналия "Боинг". Фрагментът бе транспортиран във Франция за идентификация и експертиза. 

Пътническият "Боинг-777", летящ от Куала Лумпур за Пекин, буквално се изпари през нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. На борда му имаше 227 пътници и 12-членен екипаж. Мащабното международно издирване, в което се включиха Китай, Малайзия, САЩ и Австралия, не даде резултати. През януари властите на Малайзия обявиха, че най-вероятно самолетът е претърпял катастрофа и всички намиращи се на борда 239 души са загинали

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com