Най-малко 25 палестинци загинаха при артилерийския обстрел на Газа

9657
Най-малко 25 палестинци загинаха при артилерийския обстрел на Газа
Снимка: Gettyimages

Най-малко 25 палестинци са загинали при израелски артилерийски удари по ивицата Газа. Информацията предаде ДПА, цитирайки Ашраф ал Кедра, говорител на здравното министерство на палестинския анклав.

АФП съобщава за други 20 жертви, които са загинали, след като получили убежище в училище на Агенцията на ООН за палестинските бежанци. Организацията заяви по-рано, че е открила склад с ракети в свое училище в ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кери: Решението на кризата в Газа преминава през разоръжаване на Хамас

Американският държавен секретар Джон Кери заяви, че международните усилия за договаряне на примирие между Израел и палестинците в Газа ...

Междувременно ръководителят на военното крило на Хамас Мохамед Деиф заяви, че неговата групировка няма да спре сраженията срещу Израел, докато не бъде вдигната блокадата на Ивицата Газа, пише Times of Israel.

Той коментира: „Израелските войници се изправиха срещу нашите воини, които са единни и жадни за кръв. Непоколебимостта на палестинския народ ще ни донесе победа на бойното поле. Врагът изпраща своите войници на сигурна смърт”.

„Няма да има примирие в Ивицата Газа, преди да бъде сложен край на израелската агресия и да бъде вдигната блокадата. Ние няма да приемем никакви компромиси”, добави ръководителят на военното крило на Хамас, цитиран от "Фокус".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com