НАТО призова Русия да спре ударите срещу сирийската опозиция

4975
НАТО призова Русия да спре ударите срещу сирийската опозиция
Снимка: Getty Images/Guliver

Съветът на НАТО призова Русия „незабавно да прекрати ударите срещу умерената опозиция“ в Сирия. Това се казва в заявление на Североатлантическия съвета сред извънредно негово заседание по Сирия, предаде ТАСС.

"Съюзниците остро протестират срещу тези нарушения на турското въздушно пространство и нахлуването във въздушното пространство на НАТО", глади заявлението на Съвета, който включва посланиците на страните-членки. "Съюзниците също така отбелязват изключителната опасност от такова безотговорно поведение. Съюзниците призовават Руската федерация да спре незабавно атаките срещу сирийската опозицията и цивилните и да предложи решение на конфликта чрез политически преход", казва се още в документа.

По-рано днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (на снимката) проведе в Брюксел среща с турския външен министър Феридун Синирлиоглу по повод инцидентите от миналата седмица с руски бойни самолети край и в турското въздушно пространство.

Унгария също ще се сдобие с команден център на НАТО

В Унгария също ще бъде разположен команден център на НАТО, който да помага за разполагането на силите на Алианса за бързо реагиране при...

„Действията на Русия не допринасят за сигурността и стабилността на региона. Призовавам Русия да уважава въздушното пространство на НАТО и да избягва увеличаване на напрежението с Алианса“, заяви Столтенберг, който допълни, че НАТО „остава ангажиран с турската сигурност“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com