Москва: Унищожихме именно командни пунктове на "Ислямска държава"

4688
Москва: Унищожихме именно командни пунктове на "Ислямска държава"
Снимка: Gettyimages

Москва съобщи, че е унищожила именно командни пунктове на терористичната организация “Ислямска държава”. С това Кремъл отхвърли обвиненията, че Русия бомбардира сирийската опозиция, за да задържи властта на президента Башар Асад.

Турция и партньорите ѝ от ръководената от Съединените щати коалиция за борба срещу “Ислямска държава” призоваха Русия да прекрати нападенията срещу сирийската опозиция и да се фокусира върху бойците на джихадистката групировка. Очакванията в Русия са въздушните удари в Сирия да продължат 3-4 месеца. 

Стотици ирански войници се готвят за офанзива в Сирия

Докато Русия започна своите въздушни удари в Сирия, стотици ирански войници се готвят да се присъединят към правителствените сили в Сир...

Русия нанася удари по умерената сирийска опозиция, твърди Турция. Не съвсем официално, но чрез вестниците “Хюриет” и “Миллиет”, информира БНТ. Изданията цитират изказване на турския премиер Ахмет Давутоглу пред журналисти на връщане от сесията на ООН в Ню Йорк. Той смята, че Русия бомбардира Свободната сирийска армия, за да помогне на режима на Асад да се задържи на власт. Поредното обвинение, отхвърлено за пореден път от Москва и лично от Владимир Путин, който го нарече “информационна атака”.

От руското командване заявиха, че през последното денонощие изтребители Су-34 са унищожили командни пунктове на “Ислямска държава” в провинциите Ракка, Хама и Алепо. "Искам да подчертая, че руските Су-34 са нанесли прецизни удари по целите от височина над 5 хиляди метра. Бордовото оборудване на тези самолети дава възможност гарантирано да се улучват всякакви наземни обекти с абсолютна точност”, заяви ген. майор Игор Конашенков. 

Щурмови самолети Су-25 са разрушили тази нощ бункери и горивно-оръжейни складове на джихадистите в провинция Идлиб. От видеозаписа на попаденията става ясно, че е унищожена и техника с монтирани едрокалибрени оръжия.

Руските въздушни удари в Сирия ще продължат “три до четири месеца” и ще стават все по-интензивни, заяви Алексей Пушков, председател на комисията по външни работи към Държавната дума. Той уточни, че Русия нанася удари по групите на Ислямска държава близо до Дамаск. Критиките на Запада са, че атаките са насочени твърде далеч от базите на джихадистите в Източна Сирия.

Какво се разбраха САЩ и Русия за Сирия

Военни представители на Русия и САЩ проведоха преговори късно снощи относно Сирия. Това се случва за първи път от момента, в който стан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com