Медведев: Обама е предсказуем партньор за Русия

6036
Медведев: Обама е предсказуем партньор за Русия

Кремъл се надява, че положителните начинания в двустранните отношения и в сътрудничеството между Русия и САЩ на световната сцена ще продължат да се развиват. Това съобщи говорителят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки преизбирането на Барак Обама за втори мандат, предаде БГНЕС.

Руският президент Владимир Путин е изпратил поздравителна телеграма до Обама по случай неговата победа. "Текстът на посланието ще бъде разпространен, след като то бъде получено от американската страна", уточни говорителят.

"Като цяло в Кремъл много положително възприемат победата на Барак Обама. Надяваме се, че положителните начинания в двустранните отношения и в сътрудничеството между Русия и САЩ на световната сцена в името на международната сигурност и стабилност ще се развиват и усъвършенстват", добави той.

"Разчитаме, че много скоро Владимир Путин ще поздрави Барак Обама с победата по телефона", съобщи Песков.

От своя страна, министър-председателят Дмитрий Медведев се радва, че президент на една толкова влиятелна страна, каквато са САЩ, "няма да бъде човек, който смята Русия за геополитически враг номер едно".

"Смятам, че Обама е успешен президент, той оглави страната в период на криза. В този случай той няма да се нуждае от пренастройване на механизма. За нас той е разбираем и предсказуем партньор", добави Медведев.

Редактор: Десислава Ушатова

Светът приветства Обама с надежда за една по-добра Америка

Европейските лидери бяха едни от първите, поздравили новия-стар стопанин на Белия дом. Председателят на Европейския съвет Херман ван Ро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com