Малайзийският самолет е бил отклонен умишлено?

22460
Малайзийският самолет е бил отклонен умишлено?
Снимка: Getty Images / Guliver

Движенията на пътническия Боинг 777 – полет MH370, който изчезна преди седмица, след като внезапно се отклони от трасето на полета, са били предизвикани от "преднамерено действие".

Това обяви на пресконференция днес премиерът на Малайзия Наджиб Разак, без обаче да потвърди хипотезата за отвличане на лайнера, предаде БГНЕС.

Системите за предаване на данни на Боинг 777 са били дезактивирани, добави Разак. Открити са били обаче сателитни контакти повече от шест часа и половина след изчезването на самолета от радарите на гражданската авиация.

Час след като е излетяла от Куала Лумпур за Пекин с 239 пътници на борда машината е направила обратен завой между бреговете на Малайзия и на Виетнам в 01,30 ч. сутринта на 8 март . След това самолетът променил посоката, ориентирайки се на запад, и прелетял над Малайския полуостров по посока на Индийския океан. Тези движения отговорят на преднамерено действие на някого вътре в самолета, посочи премиерът на Малайзия.

Въпреки съобщенията в печата за отвличане, искам ясно да кажа: все още проучваме всички възможности, които са предизвикали промяната на посоката на полет MH370, изтъкна Разак, като обяви, че страната му спира издирването на машината в Южнокитайско море заради сведенията, че самолетът се е отклонил в западна посока.

Обхватът на търсене на изчезналия малайзийски самолет е 90 хил. кв. километра

Американските следователи подозират, че изчезналият малайзийски самолет е бил във въздуха в продължение на четири часа след последнот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com