Малайзия е отказала на две лодки с 600 емигранти

10529
Малайзия е отказала на две лодки с 600 емигранти
Снимка: Gettyimages.com

Малайзия е отказала на две лодки с 600 емигранти в тях да акостират на нейни брегове. Това съобщи висш държавен служител, пожелал анонимност.

Плавателните съдове с емигрантите са били прихванати край бреговете на северните малайзийски острови Пенанг и Лангакави и не им е било разрешено да слязат на тях.

Имигрантските квоти на ЕС са ясни, България трябва да приеме 216 души

В сряда ЕК представи квотите за мигрантите, които всяка страна членка ще трябва да приеме на своя територия в случай на изключително ма...

"Миналата вечер една лодка беше върната обратно, след като навлезе в малайзийски води край Пенанг, а друга лодка беше спряна да навлезе във водите на Лангаваки", каза служителя. Преди да бъде върната в открито море на хората в първия плавателен съд им е била дадена питейна вода.

Малайзия и Индонезия обещаха да спрат достъпа на лодки с емигранти от Мианмар и Бангладеш, след като в началото на седмицата бяха спасени или доплуваха сами до бреговете на държавите близо 2000 човека.

Агенцията на ООН за бежанците, както и правозащитни организации изразиха несъгласието си с политиката на Куала Лумпур и Джакарта, тъй като според тях хиляди мъже, жени и деца бедстват в морето, след като тайландската полиция разби популярен канал за трафик на хора, който урежда тяхното придвижване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com