Кувейт ще използва роднините на Джон Джихадиста, за да го хване

20367
Кувейт ще използва роднините на Джон Джихадиста, за да го хване

Кувейтските власти следят внимателно няколко роднини на "Джихадиста Джон", които живеят и работят в емирството, където е роден убиецът от "Ислямска държава".

Няколко роднини на джихадиста, обезглавил най-малко петима западни заложници, работят в Кувейт и като него имат британско гражданство, съобщава в. "Ал-Кабас", цитиран от БГНЕС.

"Агенции по сигурността са взели необходимите мерки, за да ги наблюдават денонощно", пише изданието, позовавайки се на "информиран източник". Вестникът не уточнява броя на близките на джихадиста в Кувейт, властите също мълчат по въпроса.

Според вестник "Ал-Рай" бащата на "Джон" Ясеем Абдулкарем, също британски гражданин, в момента е в Кувейт и се очаква да бъде викнат от властите за показания. За последен път палачът от "Ислямска държава" е бил в Кувейт между 18 януари и 26 април 2010 г.

Година по-късно достъпът му до Кувейт е бил спрян, след като името му изскочило по време на разследване на атаки във Великобритания. Посещенията му в Кувейт са били от "социален характер", посочват вестниците, според които мъжът е бил сгоден за жена с кувейтско гражданство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com