Кюрди, араби и асирийци формират нов военен алианс в Сирия

9094
Кюрди, араби и асирийци формират нов военен алианс в Сирия
Снимка: Gettyimages.com

Кюрдските милиции, подкрепени от САЩ и водената от тях коалиция, се присъединяват към нов военен съюз, който включва арабски групи. Това става ясно от изявление, публикувано тази нощ, цитирано от Ройтерс.

Алиансът, наричащ себе си Демократични сили на Сирия, включва силите на кюрдските милиции YPG и сирийски арабски групи, които вече са се сражавали редом до тях срещу „Ислямска държава“ в северните части на Сирия.

Ключов свидетел на изтезания в сирийските затвори, е бежанец в Германия

Един от сирийските правителствени войници, участвали в заснемането на масови мъчения, чиито снимки бяха публикувани в началото на 2014 ...

Обявяването на новия съюз идва малко след като САЩ обявиха, че прекратяват програмата си за тренировка на сирийските бунтовници, които се сражават с ИД и се фокусира върху предоставянето на оръжия, чиито командири са били проучвани от САЩ.

Към днешна дата кюрдските сили се оказаха най-ефективният партньор на терен за водените от САЩ въздушни удари срещу ИД, като бяха иззети големи територии от джихадистите в североизточна Сирия.

„Чувствителният етап, който преживява нашата страна Сирия и бързото развитие на политическия и военен фронт…изискват да има единна национална военна сила за всички сирийци, присъединявайки кюрди, араби и асирийци, както и други групи“, се казва в изявлението, изпратено до Ройтерс от говорителя на YPG.

Демократичните сили на Сирия включват освен кюрдските сили и арабските батальони от Свободната сирийска армия като Джайш ал Туар, но и асирийската християнска милиция Асирийски военен съвет.

ООН обяви правителство на националното единство за Либия

Пратеникът на ООН за Либия предложи правителство на националното единство за Либия, след месеци на трудни преговори между двете съперни...

Автор: Руслан Трад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com