Жертвите на израелски атаки в Ивицата Газа станаха 25

23230
Жертвите на израелски атаки в Ивицата Газа станаха 25
Снимка: Getty Images / Guliver

Жервите на израелските атаки в Ивицата Газа вече са 25. Ескалацията на напрежението там стана причина за свикване на спешно съвещание на Съвета за сигурност на ООН, съобщава БТВ.

По оценки на АФП, от началото на израелската военна операция са загинали 76 души. Сред убитите палестинци има не само предполагаеми активисти от Хамас, но и много жени и деца.

Военните действия между Израел и Ивицата Газ продължават

Осем палестинци, сред които четири жени и две деца, бяха убити днес при израелски въздушен удар срещу Хан Юнис в южната част на Ивицата...

Поредна невръстна жертва на израелските нападения беше 5-годишно момче, убито от ракета в град Бейт Лахия.

Въпреки призивите на международната общност за успокояване на напрежението, израелската армия не спира да трупа войски по границата с Газа и да се подготвя за сухопътна операция.

Междувременно джихадистите в Ирак се сдобиха с 40 килограма уран, алармира агенция Ройтерс. Количеството не е достатъчно за създаване на ядрена бомба, но може да бъде употребено за така наречените мръсни бомби.

Радиоактивните вещества се намирали в университета в Мосул и били използвани за научни цели. Когато джихадистите превзели града, те конфискували и урановите съединения.

Израелската армия е започнала военна офанзива срещу ивицата Газа

Израелската армия обяви днес, че е започнала мощна военна офанзива срещу управляваната от Хамас ивица Газа. Мярката се предприема, за д...

Съобщението дойде от официалните власти в Багдад, които се обърнаха с искане за помощ към международната общност. Преди дни джихадистите изненадаха света и с друга своя придобивка - балистична ракета "Скъд" руско или съветско производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com